Ventilera din källare

Vill du ventilera din källare på ett smart sätt? Att ventilera källare är bra för att bli av med fukt, vattenskador, mögel, dålig lukt med mera. Det är ju så att i källare är det ofta ett klimat som gör att det är en hög luftfuktighet. Detta kan leda till att det blir fuktigt, mögligt och att det då inte luktar så gott. Det går att göra något åt detta! Enklaste sättet är just att ventilera källaren, det med ett mekaniskt golv från Nivell System.

Ventilera källaren på bra sätt

Om det är så att du har fukt i golvet, så är det smart att ventilera din källare med hjälp av det mekaniska golv som Nivell System erbjuder. Det skapar som ett undertryck i golvkonstruktionen och hjälper till med att:

  • Ta hand om fukten som tränger upp
  • Tar bort oönskad lukt
  • Ventilerar ut eventuellt radon

Golvet har en funktion som gör att den tar ner varm och torr inomhusluft via golvdonet. Sedan vidare under golvet. Luften går sedan via en luftspalt till ventilationsrör, som är kopplade till en fläkt. Den skickar ut den dåliga luften från huset.

Få en bättre inomhusmiljö

Om din källare drabbas av fukt och mögel så kan det ta sig vidare in i huset och ge upphov till en sämre inomhusmiljö. Ofta handlar det om att det är en felkonstruktion i källaren eller att en vattenskada har orsakat det hela. För att komma till rätta med dessa problem, så kan det vara smart att satsa på ett mekaniskt golv från Nivell System.